Leopard_cimer_kicsiA Sztálinvárosi Leopárdok asztaltársaság azon diákok egyesületeként kezdte tevékenységét, akik a selmecbányai diákhagyományok által közvetített értékek mentén próbálták megélni diákéletüket. Az önszerveződő társadalmi szervezeteknek közvetve mindig igen nagy szerepet vállaltak a társadalmi és társasági élet formálásában. Következésképp az asztaltársaság is felhasználta az egység erejét diáktársadalomban életének mind teljesebbé tételéhez. Ez az asztaltársaság egy bizonyos reprezentációja a Sopronban jelentős hagyományokkal rendelkező asztaltárságoknak. (értsd jól).
Hosszas baráti beszélgetés folytán érett meg a gondolat az akkori három valétaelnökben és két tajtékos hebrákban az asztaltársaság alapítására. A 1991. márciusában megalakult Sztálinvárosi Leopárdok asztaltársaság. Elsődleges célként fogalmazódott meg a diákhagyományok továbbvitele és a diákélet tartalmasabbá tétele. Rövid idő után az irigyek számának csökkentése érdekében tagfelvétel kihirdetésére került sor. A sajátos feltételek mellett egy taggal bővült az asztaltársaság.
A megalakulás után nem sokkal fényes sikerek koronázták meg tevékenységünket. A sort két szemétszedő akció kezdte, amely a főiskola környékét takarította meg a szeméttől, a másik akció pedig az erdei tornapályát tette rendbe. A közhiedelem megcáfolása érdekében, és a saját szórakoztatásunk végett báli mulatság rendezésére került sor, ahol számot adhattak a Leopárdok a hölgyekkel való huncutkodás művészetéből.
Ez az alapja napjaink legendájának.
alapitolevel